Corset & Lingeries Beautiful

 

S I S T E M   3 6 9  -  Bagaimana Sistem ini di aktifkan dan berfungsi ?

Bisnes ini mudah sahaja. Anda cuma perlu  membeli atau menjual 10 barang sahaja dan mencari rakan niaga seramai 3 atau 4 orang  sahaja sekali dalam seumur hidup anda. Tidak seperti sistem-sietam MLM yang sebelum ini. Lagipun kita hanya perlu menjual maksimum 10 barang sahaja tidak seperti MLM yang terdahulu. Sistem ini berfungsi pada dasarnya seperti kebanyakan sistem MLM yang terdahulu. Cuma strategi adalah sedikit berbeza. Level bermula dari bawah adalah seperti berikut :
LEVEL 1 - PENGEDAR (D1)
LEVEL 2 - PENGEDAR (D2)
LEVEL 3 - PENGEDAR (D3)
LEVEL 4 - PENGEDAR (D4)
LEVEL 5 - PENGEDAR (D5)
LEVEL 6 - PENGEDAR (D6)
LEVEL 7 - SALES MANAGER (SM)
LEVEL 8 - SENIOR SALES MANAGER (SSM)
LEVEL 9 - DIAMOND SALES MANAGER (DSM)
LEVEL 10 - DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM)
LEVEL 11 - CROWN DIAMOND MANAGER (CDM)

Apakah strategi pemasaran yang yang dikatakan berlainan dari MLM yang lain? Setelah mencuba pelbagai jenis MLM,
penaja-penaja MLM Hai-O Marketing telah mencipta satu startegi yang sungguh berkesan. Strategi ini dijamin memberi pulangan bagi setiap modal yang dikeluarkan dengan tempoh yang cepat. Bahkan ada yang hanya menyertai program ini mendapat keuntungan yang berlipat ganda tidak sampai 2 tahun menyertainya. Tapi bagaimana? Strategi yang dimaksudkan ialah kita bermula terus pada level yang ke 7 iaitu SALES MANAGER (SM)! Dengan bermula dengan level
tersebut kita terus mendapat taraf Sales Manager (SM) dan mendapat bonus minima sebanyak RM 3,000 sekaligus dapat mengelak dari berebut sesama sendiri atau pengedar untuk naik ke taraf manager ini seperti yang kita lakukan pada MLM yang terdahulu.
Berapa pula modal yang diperlukan untuk menyertainya? Modal yang perlu adalah sebanyak RM 20,800.
Banyak bukan? Tapi adakah berbaloi kita mengambil risiko dengan wang yang sebegini banyak dan bagaimana kalau kita tidak ada wang sebanyak itu sebagai modal?
Kebanyakan orang terpaksa mengambil pinjaman kewangan sebagai permulaan modal. Kebanyakannya pinjaman sebanyak RM 23,000 untuk tempoh 10 tahun adalah sebanyak RM 300 sebulan. Adakah kita dapat membayar atau
menanggung pinjaman ini? Jangan risau, ada caranya. Terlebih dahulu kita melihat bonus untuk setiap level.

Kiraan bonus untuk setiap level :
LEVEL 7 - SALES MANAGER (SM) Bonus RM3,000 akan diberikan bersama 10 barangan untuk jualan atau kegunaan sendiri. Barangan jualan ini merupakan satu penapis air dan baju kecantikan wanita yang berteknologi tinggi yang berharga lebih RM2000 dipasaran (lihat bahagian Produk Jualan). Tahukah anda, dengan mendapat bonus RM3,000 anda telah berjaya membayar ansuran bulan pinjaman anda sebanyak 9 bulan!

LEVEL 8 - SENIOR SALES MANAGER (SSM) Untuk mencapai level ini, anda hanya perlukan 2 orang downline sahaja. Bonus RM1,800 minimum akan diberikan. Anda akan dapat membayar ansuran bulanan pinjaman sebanyak 9 bulan! Sekarang total 25 bulan telah anda langsaikan untuk ansuran pinjaman anda.

LEVEL 9 - DIAMOND SALES MANAGER (DSM)
Untuk mencapai level ini, anda perlukan 4 downline dengan 2 downline anda masing-masing mempunyai 2 lagi downline. Bonus yang akan anda dapat ialah sebanyak RM6,500 minimum. Dengan RM6,500 anda dapat melangsaikan
ansuran bulanan anda sebanyak 22 bulan. Sekarang total 47 bulan iaitu 4 tahun ansuran bulanan untuk pinjaman telah anda selesaikan dalam tempoh 6 bulan (tempoh purata yang diperlukan untuk capai ketahap ini) sahaja.

Tahukah anda, anda akan mula mendapat pendapatan bulanan minima RM5000 sebulan jika anda mencapai tahap ini. Itu belum lagi dikira keuntungan jualan 10 barangan yang anda beli semasa mula mendaftar!

LEVEL 10 - DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM)

Pada peringkat level tertinggi ini, anda akan mula mendapat pulangan minima RM30,000 sebulan. Kebanyakan tempoh masa yang diambil untuk mencapai peringkat ini ialah dalam masa 1 setengah tahun.

LEVEL 11 - CROWN DIAMOND MANAGER (CDM)

Pada peringkat level tertinggi ini, anda akan mula mendapat pulangan minima RM50,000 sebulan. Kebanyakan tempoh masa yang diambil untuk mencapai peringkat ini ialah dalam masa 2 tahun. Tahukah anda, ada yang berjaya mencapai peringkat ini kurang dari 2 tahun?

Makluman secara ringkas diberikan pada jadual dibawah :
Level bersama point value (PV) dan bonus value (BV) diberikan pada jadual dibawah.


Bonus dan Faedah Sampingan :

Tahukah anda selain dari keuntungan yang diterangkan di atas, ahli juga boleh mendapat bonus-bonus sampingan. Tetapi saya tidak menerangankan dengan lebih terperinci disebabkan bonus yang diberikan seiringan dengan pencapaian level.
Ganjaran bonus adalah seperti di bawah :

* Untung Runcit 10% ~ 20% * Bonus Prestasi 3% ~41% * Bonus Pembangunan SM 15%* Bonus Projek Wawasan 3% * Bonus Tabung Kereta 3% * Insentif PelanconganMalam Penganugerahan


Implikasi Kewangan

Di sini diberi jadual yang mudah untuk mengira implikasi kewangan untuk 3 bulan pertama. Kita andaikan gaji pokok anda sebanyak RM1300 sahaja. Jadual di atas diandaikan jika anda berjaya mencapai 3 peringkat level dalam masa 3 bulan. Anda juga boleh menyelesaikan masalah anda untuk membayar ansuran bulanan pinjaman dengan menjual hanya 3 produk anda.

Produk anda (contohnya Bio Aura) berharga RM2080 dijual dengan ansuran bulan RM100 sahaja untuk 3 pembeli. Jumlah pendapatan anda RM300 cukup untuk menampung ansuran bulanan anda.

Jadual ini diandaikan jika anda berjaya mencapai 3 peringkat level dalam masa 3 bulan. Anda juga boleh menyelesaikan masalah anda untuk membayar ansuran bulanan pinjaman dengan menjual hanya 3 produk anda. Produk anda (contohnya Bio Aura) berharga RM2080 dijual dengan ansuran bulan RM100 sahaja untuk 3 pembeli. Jumlah pendapatan anda RM300 cukup untuk menampung ansuran bulanan anda.


Copyright 2008. All rights reserved his page was updated on March 2nd, 2008